Dagens rett

Fylt steinbit med hvitvinssaus

Steinbiten er ikke den peneste fisken i klassen, men du så deilig den er.

Utseendet skjemmer ingen, i alle fall ikke når det gjelder kvaliteten på fiskekjøttet, for steinbit er en av våre aller beste matfisker.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Fylt steinbit med hvitvinsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g steinbitfilet, uten skinn og ben
12 blåskjell
1 tomat, uten skinn og innmat
1-2 hvitløkbåter
1-2 ss hakkede urter, persille, timian og gressløk

Hvitvinsaus:
½ løk, hakket
½ flaske hvitvin
5 dl fiskekraft (vann + terning)
5 dl kremfløte
Salt og pepper

Jordskokkpuré:
600 g jordskokker
1 dl melk
1 dl kremfløte
Salt og pepper

Råstekte poteter:
4 store mandelpoteter
2-3 ss olivenolje
1 hvitløkbåt, finhakket
1 ss hakkede urter, som til fisken
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Start med potetene. Skrubb dem godt, tørk dem og skjær dem i båter.
 
Legg potetbåtene i langpanne, drypp over olje, dryss på hvitløk, urter, salt og pepper og bak potetene midt i ovnen (220 grader i ca. 20 min) til de er møre og brune. Ta dem ut og hold dem varme.
 
Skru ovnsvarmen ned til 200 grader.
 
Skjær fisken i jevnstore stykker og skjær et skråsnitt i toppen. Kutt blåskjell og tomat i terninger og bland det med hakket hvitløk og urter. Fyll blandingen i snittet i fisken og bak den midt i ovnen (200 grader i 10--12 min) til den er gjennomkokt.

Skrell jordskokkene og skjær dem i terninger. Kok dem møre i en blanding av melk og fløte, mos dem og smak mosen til med salt og pepper. Får du ikke tak i jordskokker kan du bruke knollselleri.
 
Server fisken med puréen og potetene.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen