Dagens rett

Fylt utbenet lammekjøtt

Helgemiddager skal helst være noe ekstra spesielt. Vi starter allerede på fredag og lager noe ordentlig godt på lam. Og en slik råvare påkaller et behov for mer enn ett forslag til drikke i glasset.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Fylt utbenet lammekjøtt

Antall porsjoner

4-6

Ingredienser

1,2 kg lammekjøtt uten ben
hvit pepper
salt

Fløtesoppsaus:
2 ss meierismør
3 ss hvetemel
Ca. 5 dl stekesjy
150 g sopp
Matfløte
Salt?

Fyll:
1 dl friske krydderurter, gjerne en blanding av persille, timian, oregano og rosmarin, finhakket (persille skal det være mest av)
1 dl finhakket purre
1-2 båter hvitløk, finhakket
2 ss meierismør

Fremgangsmåte

I stekeovnen ved 175 grader, til kjøtttermometeret viser 70-76 grader.

Strø salt og pepper på kjøttflatene innvendig og fordel fyllet over. Brett låret sammen og surr det til en pen rullade surret med bommullstråd. Brun rullade på sterk varme i smør på stekeplate. La det hvile litt før det strøs med pepper og salt utvendig. Legg så rulladen i liten langpanne eller ildfast form og la det steke videre i stekeovnen. Når kjøttet er ferdigstekt, skal det hvile ca. 15 minutter før det skjæres i skiver. Kok ut formen/ pannen med vann og bruk stekesjyen som saus.

Server lammesteiken med kokte poteter, grønnsaker, fløtesoppsaus og tyttebær til.

Fløtesoppsausen:
Brun smør og mel til passe brunt. Spe med sjy og la koke 8-10 minutter.
Tilsett sopp og spe med fløte til sausen er passe tykk. Smak til med salt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen