Perfekt til en sensommerlig festmiddag

Overrask med denne oppskriften på smakfulle kyllinglår med spennende tilbehør i dag.

Kyllinglåret har mye mer smak enn bryststykket og er manges klare favoritt. Pass på å velge lår fra en stor kylling, da blir retten enda saftigere.

De beste oppskriftene med kylling finner du her

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Fylte kyllinglår med sitron- og basilikumcouscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

4 ferske kyllinglår
100 g kremost med hvitløk og urter
4-5 soltørkede marinerte tomater, grovhakket
8 -10 basilikumblader, hakket
 
Vinaigrette

Fremgangsmåte

Skjær en lomme i hvert kyllinglår med en skarp kniv. Prøv å lage lommen stor, men åpningen så liten som mulig.

Bland sammen kremost, soltørkede tomater og hakket basilikum. Fordel osteblandingen i kyllinglommene, og lukk åpningen med en tannstikker.

Gni lårene inn med salt og pepper, og drypp på litt olivenolje.

Grill lårene mens du snur de ofte i ca. 20 minutter, eller til det pipler ut blank kraft når du stikker i det med en spiss kniv.

Server med sitron- og basilikumcouscous . Vinaigrette smaker godt til.
 
Tips: Du kan også lage denne retten i et ildfast fat i stekeovnen, ca 200 grader i 25  minutter.
 

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sitron- og basilikumcouscous

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 ½ dl couscous
saft og skall av ½ sitron
½ potte frisk basilikum
ca. 3-4 ss olivenolje
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Kok couscous etter anvisning på pakken.

Bland inn sitronsaft og -skall, samt hakket basilikum og bland lett med en gaffel.

Smak til med olivenolje, salt og pepper.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen