Dagens rett

Fylte pannekaker

I dag gjør vi det enkelt - pannekaker med fyll... Det er jo fredag, og en kald og slitsom uke er kanskje over! Hva pannekakene - og kanskje glasset - kan fylles med får du vite hvis du leser videre.

Med basis i pannekaker, som jo i seg selv er relativt kjedelig, kan dette virke smålig. Men fylt med godsaker blir smaksopplevelsen noe helt annet enn hva kun pannekakene ville gitt deg. Derfor anses dette som et høyverdig måltid, spesielt lenger ned i Europa. Derav navnet crepes. Har du ikke forsøkt dette tidligere, ja da har du noe godt i vente.

Fylte Crepes

Antall porsjoner

4

Ingredienser

Pannekakerøre:
2 egg
4 dl melk
3-4 dl dl siktet hvetemel
½ teskje salt

Fyll:
5 skiver strimlet kokt skinke
1 finhakket paprika
(kombiner gjerne rød/grønn)
1 finhakket løk
100 g hakket champignon
2-3 fedd hvitløk, finhakket
200 g fyldig, revet hvitost
(gjerne vellagret norvegia)
frisk oregano etter smak
litt pepper
salt

Fremgangsmåte

Pannekaker:
Bland pannekakerøre og la den svelle i minst 15 minutter.

Stek opp pannekakene på forhånd, så tykke som mulig.

Fyll:
Stek løken til den er blank.

Tilsett resten av grønnsakene og la dem få noen minutter i pannen.

Legg fyllet i pannekakene og rull dem sammen.

Varm dette i en stekepanne på lav varme til osten er smeltet og grønnsakene er møre.

Server med godt brød og salat.

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen