Gå for en av de nye champagnene

Med perfekt timing foran maifestlighetene kom det svært så interessant påfyll til champagnehylla på polet.

Få Godbiter i pollisten som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Det er i midlertid ikke snakk om rimelige bobler, men derimot påkostete saker med veldig godt druemateriale og svært lang modning på bunnfallet. Det blir det kompleksitet av.

Kostbar prosess

Aller mest kompleks (og dyrest) er Larmandier-Bernier Vieille Vigne de Cramant Grand Cru Extra Brut 2008 (1574901) . En stor og rik champagne som er laget etter biodynamiske prinsipper, av druer fra svært gamle vinstokker (48-75 år) og som har fått modne hele seks år på bunnfallet før omkorkingen. En kostbar prosess som gir seg utslag i en høy pris.

Larmandier-Bernier lager også andre fantastiske champagner

Den overgås av Claude Cazals La Chapelle du Clos Grand Cru Blanc de Blancs Brut (2231601) , ikke nødvendigvis i kompleksitet eller rikdom, men når det kommer til fasthet og intensitet.

Druene kommer fra en enkelt vinmark og den har fem års flaskemodning på bunnfallet. Her er det altså snakk om ørsmå marginer, men likevel forskjellige utrykk.

Prøv gjerne den andre og rimeligere champagnen fra denne produsenten

Begge er strålende matviner som vil matche det beste på 17. mai-menyen.

Er det sjømat som utgjør hovedvekten, er enten Collard-Picard Cuvée Dom Picard Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2008 (2181901) eller Michel Gonet Grand Cru Blanc de Blancs Hautes Mottes Extra Brut 2008 (2182001) bedre valg. Begge lekre champagne som har tilbrakt henholdsvis fire år og fem på bunnfallet.

Trenger tid

I en litt mer «spiselig» prisklasse er Bonnaire Grand Cru Cramant Blanc de Blancs millésimé 2008 (2231101) som er laget etter alle kunstens regler. Den er

en  årgangschampagne fra den veldig interessante 2008-årgangen.

Den finnes også i en annen utgave

Siden den er omkorket ganske nylig, fikk den hele seks år og fire måneder på bunnfallet. Dette er en champagne som vil utvikle seg videre i mange år framover. Og som garantert blir enda bedre utover året. Omkorking er – selv om den bare tar noen sekunder - en ganske brutal prosess for vinen som trenger litt tid å roe seg ned på.  

 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.

 

Larmandier-Bernier Vieille Vigne de Cramant Grand Cru Extra Brut 2008

Produsent:
Larmandier-Bernier
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
579,90 kr
Varenummer:
1574901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Claude Cazals La Chapelle du Clos Grand Cru Blanc de Blancs Brut

Produsent:
Delphine Cazals
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
499,90 kr
Varenummer:
2231601
93 Poeng
Les smaksnotatene »

Collard-Picard Cuvee Dom Picard Grand Cru Blanc de Blancs Brut 2011

Produsent:
Collard-Picard
Utvalg:
Basisutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Champagne
Pris:
485,00 kr
Varenummer:
2181901
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Michel Gonet Grand Cru Blanc de Blancs Hautes Mottes Ex. Brut 2008

Produsent:
Michel Gonet
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 5
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
460,00 kr
Varenummer:
2182001
92 Poeng
Les smaksnotatene »

Bonnaire Grand Cru Cramant Blanc de Blancs millésimé 2008

Produsent:
Bonnaire
Utvalg:
Basisutvalg, kategori 6
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Pris:
379,90 kr
Varenummer:
2231101
90 Poeng
Les smaksnotatene »

Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Godbiter i pollisten som nyhetsbrev:
Hver onsdag, altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen