Dagens rett

Gå for en søndagsmiddag som smaker jul

Andebryst, rødløk og søtepoteter smaker jul uten å være julemat. En super oppskrift for den som trenger en pause fra julematen.

Andebryst er noe av det beste på kjøttfronten. Denne oppskriften kommer du garantert til å prøve flere ganger. Den er både smaksrik og enkel å lage.

Flotte oppskrifter og gode tips for and

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Andebryst med søtpotetmos og rødløkskompott

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

150 g andebryst pr.person
 
Søtpotetmos:
2 søtpoteter
15 mandelpoteter
1 vaniljestang
4 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper
 
Rødløkskompott:
2 neper, finhakket
1 rødløk, i skiver
2 ss smør
½ dl balsamicoeddik
½ ts sukker
salt
 
1 blomkål
200 g skogsopp

Fremgangsmåte

Ta andebrystet ut av kjøleskapet i god tid før du skal lage maten.

Finn frem en skarp kniv og skjær ruter i skinnsiden - gni godt inn med salt og nykvernet pepper.

Brun andebrystet over høy varme på begge sider, la det hvile i 10-15 minutter før du steker det ferdig i ca 6 minutter til på hver side.

Her finner du flere oppskrifter med andebryst

Søtpotetmos:
Skrell søtpoteter og mandelpoteter. Del de opp i like store biter og ha de i en kasserolle, dekk med usaltet vann og kok dem møre, sammen med vaniljestangen som du skjærer på langs og lar koke sammen med potetene.

Når potetene er ferdigkokte, tar du opp vaniljestangen og moser potetene sammen med et mosejern.

Tilsett smør samt eventuelt litt fløte og smak til med salt og pepper .

Rødløkskompott:
La sukkeret smelte i pannen, ha i smøret og balsamicoedikken og la dette koke sammen.

Ha i den finsnittede nepen og rødløken og la dette surre sammen over middels varme i 5 - 10 minutter.

Del opp blomkålen i små buketter og soppen i store biter. Stek grønnsakene i en panne i litt olje rett før servering.

Mer om høstens grøde finner du her

Sendt inn av

Foto: Jarle Nyttingnes

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen