Dagens rett

Gazpacho

Gazpacho er kanskje, fordi den skal serveres kald, mer en sommerrett. Imidlertid smaker den også meget godt selv om de varme dagene nokså sikkert stort sett er over for i år. En grønnsaksrett som dette kaller på en rik hvitvin - lik dagens forslag med opphav chile.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gazpacho

Antall porsjoner

4

Ingredienser

6 stk. moden tomat flådd og i båter
½ stk. rød paprika i store biter
½ stk. rødløk eller vanlig løk, i båter
½ stk. purre eller 2 vårløk, i biter
2 båt hvitløk
½ stk. rød chili uten frø
1 sk. loff uten skorpe
4- 6 ss olivenolje
saft av ½ stk. sitron
6 dl kald hønsebuljong (utblandet)
½ ts salt
½ ts pepper

Fremgangsmåte

Ha alle grønnsakene i foodprocessor og kjør den på full styrke 5-10 sekunder.  Tilsett loffen i biter, olivenolje, sitronsaft, buljong og litt salt og pepper.  Kjør noen sekunder til.  Hell i bolle og sett suppen i kjøleskap minst 1/2 time.  Smak suppen til og server den iskald med litt rømme eller crème fraîche noen tynne purreringer.

Sendt inn av

Foto: Kim Holthe

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen