Dagens rett

Slik får kyllingmiddagen ekstra god smak

Det er den spesielle sausen som gir denne kyllingoppskriften sitt østeuropeiske preg, prøv den du også.

Du har kanskje lurt på hva du skal bruke alle de forskjellige typene med gule spisse paprikaer som er å få i særlig de tyrkiske grønnsaksbutikkene? Her får du oppskrift på en saus du helt sikkert kommer til å lage flere ganger.

Denne sausen kan du godt servere til så vel fisk som svin, lam eller storfe. Men den smaker kanskje aller best til kylling.

De beste oppskriftene med kylling finner du her 

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Smørstekt kyllingfilet på ungarsk vis

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

4 kyllingfileter
1 ss smør
1 ss nøytral olje
salt og pepper
Saus:
8 tomater, evt. 2 bokser hermetiske tomater
4 gule paprika eller hvit paprika hvis du finner det
2 løk
8 fedd hvitløk
1½ ss olivenolje

Fremgangsmåte

Krydre kyllingfileten med litt salt og pepper og stek den pent brun på middels høy varme i en panne med litt smør og nøytral olje.

Sausen:
Rens og skjær opp tomater, paprika, løk og finhakk hvitløk. Surr grønnsakene i en liten kjele til det blir en saftig røre, ca. 10 minutter.

Smak til med salt og pepper og gjerne litt sterkt paprikapulver eller chili.

Server retten sammen med kokt ris blandet med for eksempel oliven og litt vårløk.

De beste oppskriftene med kylling

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen