Dagens rett

Gi laksekotelettene en smaksrik omgang

I denne oppskriften får laksekotelettene et enkelt, men veldig smaksrikt følge. Prøv bare selv.

Vi griller altfor mye kjøtt. Og det til tross for all den deilige sjømaten vi har tilgang på her til lands.

Dagens grilloppskrift kan kanskje rette på det. Er den ikke akkurat det du er på jakt etter, finnes det alltids en rekke andre gode retter i vår omfangsrike kokebok.

De beste lakseoppskriftene finner du her

Her finner du flere grillretter med sjømat

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Grillede laksekoteletter med persille- og vårløksalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store laksekoteletter a 200 g
salt og pepper

Linseburger:
6 kardemommekapsler
1 ss pepperkorn
1 laubærblad
2 fedd hvitløk, knust
1 dl røde linser
½ l kyllingbuljong
2 ss malt spisskummin
salt og pepper
1 liten rødløk, finhakket
100 g sellerirot, finhakket
2 ss finhakket bladpersille
Mel til panering
olje

Grillet vårløk:
16 vårløk
salt og pepper
olje

Persille- og vårløksalat:
4 ss hakket bladpersille
4 vårløk, hakket
1 dl extra virgin olivenolje

Fremgangsmåte

Linseburgerne:
Ha kardemommekapslene, laubærbladet, pepperkornene og hvitløken i en dobbel gaspose (slik at det er enkelt å fjerne dette etter koking).

Ha kyllingbuljongen i en kjele og legg i krydderposen. Ha i linsene og den malte kumminen, og kok opp over middels varme.

La linsene simre over lav varme til de er myke, ta ut krydderposen og sil av kokevannet. Ha linsene i en foodprosessor og kjør til en tykk puré, smak til med salt og pepper.

Ha den finhakkete løken og selleriroten i en panne med litt olje og stek over middels varme til grønnsakene er myke, men ikke har tatt farge.

Ha grønnsakene i sammen med linsepuréen og tilsett 2 ss finhakket persille. Bland godt og form massen til kaker som du vender i mel og steker i olje over middels høy varme til de er gyldenbrune. Hold linsekakene varme til servering.

Laks og vårløk:
Rens laksen og kutt den i fire store koteletter, krydre med litt salt og pepper og pensle den med litt olje.

Grill laksen i 3-4 minutter på hver side og ta av skinnet ved servering.

Pensle vårløkene med olje og krydre med litt salt og pepper. Grill dem i kort tid mens du snur dem ofte.

Persille og vårløksalat:
Bland sammen persille og vårløk og ha i olivenoljen. Bland godt og smak til med salt og pepper.

Legg opp en linseburger på hver tallerken og legg fir grillede vårløk oppå. Legg laksekoteletten på siden av linseburgeren og ha på salaten og oljen som også fungerer som en saus.

De beste lakseoppskriftene finner du her

Tips: Du kan selvfølgelig også steke laksen i stekepanne dersom du ikke ønsker å grille,

Dersom du synes linseburgerne er vanskelige å lage kan du selvfølgelig bytte disse ut med kokte linser eller et annet tilbehør.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen