Dagens rett

Gi skreimiddagen et vårlig preg. Det får du skryt for

Vi lengter etter vår, men nyter vinterens delikatesser så mye vin kan. Prøv denne lekre oppskriften i dag.

Butikkhyllene bugner av fersk skrei til hverdagslige priser. Denne oppskriften ser kanskje veldig eksklusiv ut for en vanlig onsdag, men det er faktisk både enkel og kjapp.

Fristes du ikke av asparges ennå, blir den veldig god med den mer vinterlige grønnkålen.

Se hva mer du kan bruke grønnkål til

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Skrei med pesto og grønn asparges

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g skreifilet
400 g grønn frisk asparges

Pesto:
3 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ss finhakkede valnøtter eller pinjenøtter
4 ss frisk basilikum
1 ss reven parmesan ost
saft av 1 sitron 
½ ts salt 
¼ ts pepper

Saus:
2 ss finhakket løk eller sjalottløk
2 ss olivenolje/smør
4 dl fiskekraft/buljong
1 dl kremfløte
1 ts maisennamel
2 ss fisk finhakket gressløk
3 ss finhakket rød paprika
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.

Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.

Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.

Velsmakende oppskrifter med skrei finner du her

Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.

Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.

Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.

Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter. Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.

Frelst på pesto? Se bare her...

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen