Dagens rett Indonesisk wokgryte

Gi woken en ekstra piff i dag

Denne oppskriften er virkelig verdt å prøve siden den kombinerer hurtighet med spennende smaker. Noe du garantert vil ha mer av.

Med denne oppskriften lager du raskt et mettende og utrolig smakfullt måltid som alle rundt bordet vil like.

Flere lekre wokretter finner du her

Her bestiller du dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Indonesisk wokgryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

3 stk kyllingfileter
0.5 stk finsnittet kinakål
1 stk rød chili
1 stk rødløk
4 dl kokosmelk
1 stk gul paprika i strimler
1 stk sitrongress
1 ts karri
1 ss revet frisk ingefær
2 stk hakket hvitløk
stk saften av ½ lime
stk salt etter smak

Fremgangsmåte

Skjær kyllingen i strimler og stek dem i olje i en varm wok eller panne. Ta ut kyllingen og hold den varm mens du steker kinakålen til den såvidt tar litt farge.
 
Rens chili for frø og hinner og finhakk den. Del sitrongress i fire på langs og bank litt på stilken på den tykkeste delen.

Ha kokosmelk i en kjele tilsatt stekt kylling, finhakket chili, løk i båter og gul paprika i strimler.

La det småkoke i ca. 3 minutter. Smak til med salt, frisk ingefær, hvitløk og limesaft.

Tilsett sitrongresset. Det skal bare ligge i woken/pannen for å gi god smak.

Server gryteretten med kokt ris, f.eks. jasminris.
 

Sendt inn av

Foto: Frukt/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen