Dagens rett

Gjør deg ekstra flid med fiskemiddagen

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep kommer alle til å applaudere.

Steinbit er en fiskesort som også fiskevegrere kan like. Men får du ikke tak i steinbit, kan du godt bruke torsk, lysing, sei eller annen mager hvit fisk i denne retten. At fisken er mager, er en fordel siden det er hele poenget med å spekke.

Se det store utvalget i fiskeoppskrifter

Men tilbehøret fungerer sågar til laks eller ørret.

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Spekket steinbitfilet servert med oliven- og splittertkompott, pistou med dijonsennep

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

600 g steinbitfilet

100 g marinert spekk i strimler

Salt og pepper

Pistou med sennep:

4 fedd hvitløk, forvellet 4 ganger i forskjellige vann

2 ts Dijonsennep

½ ts salt

2 dl løst pakkete basilikumblader

1 ss vann

Olivenolje

Oliven- og splittertkompott:

100 g gule utvannete splitterter

3-4 dl hønse- eller skinkekraft

2 finhakkete fedd hvitløk

1 ts finhakket sjalottløk

1 ts finhakket stangselleri

1 dl gode grønne oliven uten stein

1 ss smør

1 ts frisk snittet estragon

Løk og gulrot:

1 skrelt salatløk

4 skrelte middels store gulrøtter

40 g pancetta

Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fisk:

Krydre og frys spekket. Lag små lommer i fisken med en tykk pinne og press spekket i hullene. Krydre og brun fileten i litt olje. Stek ferdig i forvarmet ovn ved 150 grader.

Pistou med sennep:

Knus hvitløken, sennep og salt i en morter til det blir en puré.

Tilsett basilikumbladene og fortsett med å knuse til det er en grov puré. Bland inn oljen i en tynn stråle til du har en jevn puré.

Oliven- og splittertkompott:

Skyll ertene og dekk med kraft. Kok opp og skum av. La det småkoke i 20 minutter. Tilsett hvitløk, sjalottløk og la det koke i 10 minutter til. Ha så i selleri og oliven og la dette småputre i 5 minutter til. Bland inn smør og estragon ved servering, smak til.

Løk og gulrot:

Løken deles i tykke skiver. Brun løk og gulrot i en varm panne med litt av spekket. Skru så ned og la det surre til det er mørt. Smak til med sitron, salt og pepper.

Før severing:

Legg opp som på bildet. Drisle godt med fersk olivenolje over retten.

Tips:

Hvis du ikke får tak i marinert spekk, kan du fettet fra en bit lettsaltet flesk. Bare husk at det kan være ganske salt.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen