Dagens rett

Gjør torskemiddagen til en hot opplevelse

Torsk er en utrolig anvendelig råvare som trives utmerket i denne spennende oppskriften på farge- og smaksrik nudelsuppe.

Asiatiske smaker er noe nordmenn virkelig har fått sansen for. Å kombinere disse smakene med klassiske norske råvarer er alltid ekstra morsomt for den som trives på kjøkkenet. Derfor skal du prøve denne nudelsuppen. Styrken regulerer du selvsagt selv.

Flere gode nudelretter finner du her

Det er helt opp til deg hvor sterk du ønsker suppen. Husk bare at de små chiliene gjerne er sterkere enn de store og at frøene er aller sterkest.

Hot asiatisk nudelsuppe med torsk

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

ca 100 g sukkererter
½ bunt grønn asparges
1 vårløk
1 bunt frisk koriander, hakket
Noen tynne skiver rødløk
Til buljong:
1 liter vann
ca 50 g frisk ingefær, finhakket
2 lime, saften av
½ -1 rød chilli, finhakket
1 ss sesamolje
3-4 ss soyasaus
2 ss fiskesaus (thai eller vietnamesisk)
1 buljongterning, grønnsak eller kylling
2 stilker sitrongress (på glass går fint)

Tips: Hvis du vil ha suppen ekstra sterk beholder du frøene i chilien

Tips: Du kan også bruke andre grønnsaker som f. eks. gulrøtter, minimais, reddiker eller neper.

Fremgangsmåte

Bank sitrongresset flatt med baksiden av kniven og del det i store biter (det skal ikke spises).

Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til buljongen. La det trekke i ca. 15 min.

Mens buljongen trekker, vasker og kutter du grønnsakene.

Trekk torsken i en egen kjele med lettsaltet vann i ca 5-6 min avhengig av tykkelsen.

Mens torsken trekkes, koker du opp buljongen.

Ha nudlene og grønnsakene i buljongen og la dem trekke til nudlene er ferdige (det går fort).

Anrett grønnsaker og nudler i en dyp skål.

Legg torskestykket på toppen, og hell buljongen forsiktig over.

Avslutt med å drysse hakket, frisk koriander og sesamfrø over.

Sendt inn av

Foto: Lisa Westgaard

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen