Dagens rett

Glasert juleskinke

I dag er det juleskinke som skal serveres. Imidlertid tilbereder vi den på svensk vis, i alle fall tilnærmet. Karamelliseringen betyr nemlig mye for totalopplevelsen. En super sør-afrikansk rødvin er hva vi tror passer godt med juleskinkas smaksnyanser.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Glasert juleskinke

Antall porsjoner

10

Ingredienser

2 kg juleskinke (skinka veier som regel 1-3 kg uten ben)

Karamellisering:
1 dl søt sennep
1 dl brunt sukker
½ ts pepper
¼ ts malt ingefær
¼ ts malt nellik
½ ts salt
2 ss strøkavring

Fremgangsmåte

Pakk skinka i aluminiumsfolie og legg den i langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen.

Stek på 125°C. Den er ferdig når steketermometeret viser 72°C. Eventuelt kan den legges i kokende vann og trekke på ca. 90°C til steketermometeret viser 72°C. (ca. 2 timer for en skinke på 2 kg).

Ta skinka ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og evt. svoren.

Bland alle ingrediensene til karamelliseringen unntatt strøkavring. Smør blandingen utover skinka og dryss over strøkavring.

Gratiner på 200°C i ca. 15 minutter.

Server med Waldorfsalat og sennepsdressing .

Sendt inn av

Foto: Anne Manglerud

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Waldorfsalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Waldorfsalat:
3 eple
3 stilker stilkselleri
1 boks hermetisk ananas i biter, liten boks
50 g valnøttkjerner
1½ dl majones
1½ dl stivpisket kremfløte
1 stk sitron
200 g druer, blå

Fremgangsmåte

Skjær eplene i terninger og dynk med sitronsaft, slik at de ikke blir brune.

Stilkselleri og ananas skjæres i biter.

Bland sammen majones og stivpisket fløte.

Epler, stilkselleri, ananas og valnøtter blandes med majones og krem.

Smak til med sitron og ananassaft. Pynt med valnøtter og blå druer.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Sennepsdressing

Antall porsjoner

6

Ingredienser

1 ss ravigottesaus
2 ss grov sennep
2 ss majones
2 ss seterrømme
½ ts grovmalt pepper

Fremgangsmåte

Bland sammen alle ingrediensene og smak til med pepper og eventuelt litt sukker.

Smaker godt til gravet kjøtt og annen kald julemat.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen