Dagens rett

God fiskesuppe

En fiskesuppe varmer godt i kroppen nå som vinteren allerede har rukket å banke på døren. Foruten fisken benytter vi selvsagt også en rekke deilige grønnsaker, noe som alltid smaker fortreffelig i en rik fiskesuppe. Dagens vinvalg er hvitt og har fransk opprinnelse.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

God fiskesuppe

Antall porsjoner

6

Ingredienser

2 gulrøtter
1 purre
2 persillerøtter
2 stilker selleri
1 hvitløkbåt, presset
1 ss meierismør
1½ l fiskekraft, gjerne fiskebuljongterning
1 ss sitronsaft
salt
pepper
ca. 600 g torskefilet
1 beger (200 g) smørbar ost naturell
ca. 50 g rensede reker
friske krydderurter, f eks gressløk, hakket

Fremgangsmåte

Skjær gønnsakene i strimler og fres dem i smør, sammen med hvitløk. Spe med fiskekraften. Tilsett osten og la den smelte i den varme suppen. Kok grønnsakene litt.

Del fisken i stykker og la den trekke i suppen. Smak suppen til med salt og pepper. Ha i rekene like før servering og dryss over grønt.

Server ferskt brød eller en sprøstekt ostetoast til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen