Golden Cock - Old Tom Gin-klassikeren som kom tilbake

Golden Cock - Old Tom Gin-klassikeren som kom tilbake

Norges bestselgende gin gjennom årtider, Golden Cock, er tilbake på den originale flasken.
09 August 1997 - 01:47

Den ble tegnet i 1947, men Golden Cock ble først lansert i Polets prisliste 1. september 1950. Den fikk straks tilnavnet murstein på folkemunne.

Mursteinen kostet 10 kroner pluss et krisetillegg på 50 prosent. Bjørn Crossley, som var polets destillatør like etter krigen, ga ginen navnet.

Den runde brennevinsflasken ble introdusert i 1978. Da sto Golden Cock for 70 prosent av ginmarkedet i Norge. Men nå er den altså tilbake i historisk form i 38 prosent i 70 og 35cl flasker til henholdsvis kroner 257 og 137.

Kort om gin

Britiske sjømenn brakte med seg genever fra Holland på slutten av det 17. århundre, og snart oppsto en lokal produksjon. Genever var et maltbrennevin aromatisert med einerbær. Genever ble til Gin og maltpreget forsvant ved destillasjon til høyere styrke, mens einerpreget ble mer fremtredende.

Navnet Gin kommer fra første stavelse i det franske ordet for einer - genievre. Gin produseres i dag over hele verden og har ingen geografiske begrensninger med unntak av Plymouth.

Eksempler på tre smaksvarianter av Gin:

London Dry - tørr og lett aromatisert

Plymouth - tørr med kraftigere einerbærkarakter

Old Tom - lett søtet og lett aromatisert

Golden Cock er en bløt og harmonisk gin av typen Old Tom. 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her