Gourmetpotet på jordet

Importerte småpoteter selges som gourmetpoteter til en stiv pris og er godt likt blant kokker. Her hjemme blir de liggende på jordet. Til kokker henter dem.

Hos Kristen Haakestad i Tjølling ligger småpotetene på jordet. De er ikke verdt noenting for bonden. Og det er rart, for etterspørselen etter poteter av mindre størrelse er økende, og grossistene selger godt av importerte småpoteter.
 
Spesialpakninger
- Jeg registrerer at utenlandske småpoteter blir pakket i spesialpakninger og selges for 28-29 kroner kiloen i butikken, mens vi ikke får noe igjen for de minste, sier Haakestad til Østlandsposten.
 
Kokker på gården
- Samtidig har vi besøk av kunder og kokker på gårdene her som aller helst vil ha de minste potetene.
 
Småpoteter går derfor best gjennom gårdssalg.
 
Forskrekket
- Vi har stadig besøk av dansker som er bosatt i Norge. Danskene er godt kjent for god anvendelse av poteten. De er forskrekket over alle potetene som ligger igjen på jordene, og tar med seg småpotene, sier Haakestad.
 
Heldigvis finnes det også kokker som setter pris på de smakfulle små.

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen