Dagens rett

Gratinert aubergine med couscous

En grønnsaksrett får følge av to svært passende rødviner. Dette er også en lekker liten rett som du kan lage når du føler for en lett kveldssnack uten innslag av kjøtt.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gratinert aubergine med couscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

2 stk. aubergine
2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje
4 ss revet parmesan
Fyll:
40 g couscous
2 ss olivenolje
1 stk. løk
2 båt hakket hvitløk
1 stk. rød paprika i terninger
10 stk. frisk sjampinjong i små båter
1 stk. gul squash i terninger
½ boks hermetiske tomater
1 ss finhakket rød chili
smak til med salt og pepper
3 ss finhakket frisk koriander - eller noen hele blader til pynt
4 ss østerssaus (oyster sauce)

Fremgangsmåte

Del auberginene i to på langs og bruk en skarp kniv til å skjære en linje rundt kjøttet ca. ½ cm fra kanten. Pensle med sitronsaft og olje. Legg auberginene med skallsiden ned på et oljet bakepapir og stek dem ved 200 grader C i ca. 30 minutter.

Lag fyllet mens auberginene bakes i ovnen: Kok couscousen som angitt på pakken. Fres grønnsakene myke i oljen. Bland alle ingrediensene med den ferdigkokte couscousen.

Fjern kjøttet i de ferdigbakte auberginene med en liten skje slik at bare skallet står igjen. Hakk kjøttet og bland det med resten av couscousfyllet som fordeles i de tomme skallene. Dryss over parmesan og sett det i stekeovnen til osten har smeltet.

Server med østerssaus og frisk koriander.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen