Dagens rett

Gratinerte baconbiffer av hval

Hvalkjøtt har en fabelaktig smak og den gjør den vanlige biffen god konkurranse på middagsbordet!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Gratinerte baconbiffer av hval

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 hvalbiffer a ca 200 g
4 skiver bacon
1 ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør/margarin
4 tykke skiver Normanna

Hjemmelaget rødvinssaus

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på ca. 250 grader.

Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.

Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.

Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.

Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.

Flere herlige hvalretter finner du her

Tips: Server gjerne biffen med en god rødvinssaus ved siden av.

Les mer om hvalkjøttet her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen