Dagens rett

Gresk salat med tzatziki

Salat, og kanskje spesielt en av de greske variantene, er alltid velkommen på bordet. Og det enten den blir servert som en forrett eller som et helt måltid i seg selv. Dessuten er den et lett måltid, noe som sikkert mange setter pris på, både før og etter juletiden.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gresk salat med tzatziki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Salat:
4 tomater
100 g sorte oliven
1 rødløk
½ slangeagurk
200 g fetaost i terninger
2 ss olivenolje
Tzatziki:
5 dl yoghurt naturell eller gresk yoghurt
1 slangeagurk, grovrevet
salt
1-3 fedd hvitløk
Evt. litt olivenolje eller rømme
hvit pepper

Fremgangsmåte

Gresk salat:
Skjær tomater, rødløk og agurk i skiver. Legg opp på fat med biter av fetaost og oliven. Ha litt olje over.
Tzatziki:
Riv agurken grovt, dryss på litt salt og la den ligge i en sil så vannet renner av. Hell yoghurt i kaffefilter og la det renne av ca. 20 minutter. Hvis du bruker gresk yoghurt som er mye fetere, behøver du ikke la den stå mer enn 10 minutter.

Bland den avrente agurken og yoghurten, smak til med finhakket hvitløk, salt og pepper.

Tilsett litt olivenolje eller rømme hvis ønskelig.

Flere gode salater

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen