Dagens rett

Gresskargryte

Skrekk og gru - skal vi spise halloween også nå da, tenker nok kanskje noen? Vel, gresskaret er jo en råvare vi benytter lite, og heller ikke noe vi dyrker mye av her i landet. Like fullt er det en delikat grønnsak, som bevises i dagens matforslag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Gresskargryte

Antall porsjoner

4-5

Ingredienser

300 g grov urøkt krydret pølse i terninger, gjerne en chorizo, ikke altfor sterk
300 g renskåret svine- eller kalvekjøtt skåret i terninger
2 ss olivenolje
2 finhakkete gule løk eller 4 store sjalottløk
2 l gresskarkjøtt kuttet i store terninger (ca 1,2 kg kjøtt fra et gresskar på ca 1,6 kg)
4 dl hvitvin
4 ss grovhakket bladpersille

5 dl couscous, instant type
8 soltørkete tomater
1 dl hvitvin eller vann
1 nesten moden stor avocado kuttet i terninger
4 ss finhakket grønt fra vårløk eller gressløk
2 ss extra virgin olivenolje
2 ss friske finhakkete timianblader
2 ss friske finhakkete oreganoblader
evt. salt og grovkvernet pepper

Fremgangsmåte

Varm 2 ss olivenolje i en panne og brun pølseskivene og kjøttet i ca 5 minutter.

Overfør kjøttet til en tallerken og tilsett løk og gresskar i pannen. Fres i ca fem minutter under stadig omrøring. Ha deretter i vinen og la småkoke i noen minutter.

Tilsett kjøtt og la retten trekke ved svak varme i 15 minutter til gresskaret begynner å moses. Ta av kokeplaten og varm opp igjen like før servering.

Varm opp hvitvin eller vann og bløtlegg tomatene i den i minst 10 minutter. Ta dem opp og kryst ut overflødig væske. Kutt i små terninger.

Like før servering lager du couscousen ved å følge instruksen på pakken (vanligvis går det ut på å koke opp vann tilsatt litt salt, tilsette couscous og la den stå og trekke noen minutter). Ha i tomatbiter, olivenolje, urter, avocadobiter og salt og pepper, og bland godt.

Server med godt brød og gjerne en grønn salat.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen