Gresskarkake med spennende krydder

Lager du gresskar-lykter til halloween og lurer på hva du skal bruke innmaten til? Denne oppskriften hjelper deg et godt stykke på vei.

Det var ikke amerikanerne som begynte å lage lykter av hule grønnsaker, det hele startet i Irland.

Lag din egen halloween-lykt

Irene nøyde seg riktig nok med kålrot eller neper, det var først etter at tradisjonen hadde krysset Atlanteren at lyktene vokste til de dimensjoner vi kjenner i dag. Everything is bigger over there.

Gresskar er mer enn pynt

Nå er det gresskar i størrelse gigant som gjelder og det betyr mye mat til overs. Vår gresskarkake er i hvert fall en delløsning. Kaken kan minne litt om gulrotkake, den har en deilig kryddersmak og den holder seg veldig godt.

Gresskarkake

Antall porsjoner

12

Ingredienser

5 dl hvetemel
3 dl brunt sukker
1 ½ ss bakepulver
1 ts malt kanel
1 ts malt ingefær
½ ts malt muskat
½ ts malt nellik
1 dl grovhakkede gresskarkjerner
3 dl soyaolje
4 egg
2 ss lake fra syltet ingefær
1 ss hakket syltet ingefær
5 dl revet gresskar
    
Glasur:
250 g kremost naturell til baking
1 dl melis
2 ss lake fra syltet ingefær

Fremgangsmåte

Smør en rund form på ca 24 cm eller en liten langpanne og sett ovnen på 180 grader.

Bland alt det tørre. Visp sammen olje, egg og ingefærlake og rør i det tørre.

Rør inn hakket ingefær og gresskar.

Fyll røren i den smurte formen og stek kaken nederst i ovnen ved 180 grader til den er gjennomstekt - ca. 45 minutter.

Avkjøl kaken.

Glasur :
Rør sammen kremost, melis og ingefærlake og smør det jevnt over kaken.

Pynt eventuelt med geléfrukter, marshmallows og/eller farget kakekrymmel.

Gresskar er mer enn pynt

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine
- uansett hvor du befinner deg.
 
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen