Gresskarpai er et must denne uken

Enten du feirer halloween eller ei, må du bare prøve denne oppskriften på gresskarpai.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Gresskar en råvare som bør brukes mye mer enn vi gjør. Og i hvert fall nå som vi møtes av store fristende gresskar uansett hvor vi snur oss.

Slik graver du ut et gresskar og får en lykt på kjøpet

Om du kjøper et stort gresskar og dermed får mye innmat til overs, fortvil ikke. Gresskarkjøtt er nemlig ypperlig å fryse ned for å hentes opp igjen når lysten på søte eller salte gresskarfristelser tar overhånd.

Se alle våre lekre oppskrifter med gresskar

TIPS: Du kan godt bytte ut eplesidereddiken i deigen med appelsinjuice og erstatte fløten med yoghurt (10 prosent fett) i fyllet. Se flere nyttige kokketips

Gresskarpai

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

2 og en halv time

Ingredienser

Deig:
4¼ dl hvetemel
½ ts salt
1 ts demerarasukker
100 g kokosfett
1 egg
2 ss eplesidereddik
3-4 ss kaldt vann
smør eller margarin til formen

Fyll:
400 g gresskarkjøtt i terninger
2½ dl fløte
1¼ dl demerarasukker
3 egg
½ ts kanel
½ ts ingefær

Fremgangsmåte

Deig:
Bland alle ingrediensene til deigen. Legg deigen i en plastpose og la den hvile i kjøleskapet en times tid. Smør en paiform på ca. 26 cm i diameter.

Kjevle ut deigen mellom plastfolie. Legg leiven over paiformen og trykk den til. Skjær til kanten slik at den blir jevn. Prikk hull med en gaffel.

Fyll:
Legg gresskarkjøttet sammen med 1 dl vann i en gryte og la dette småkoke under lokk i ca. 15 minutter. Hell over i en sil og la renne godt av.

Miks eller mos gresskarkjøttet. Tilsett de andre ingrediensene.

Hell fyllet i paiskallet og stek midt i ovnen på 200° i ca. 1 time.

Sendt inn av

Foto: Mats Widén

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen