Dagens rett

Gresskarsuppe smaker fantastisk også i november

Butikkene har fortsatt den flotte råvaren i grønnsaksdisken. Kjøp inn, lag suppe og frys ned resten.

Har du overskudd av gresskar etter halloween-feiringen, er saken biff. Da må det bli en suppe som denne. 

Hvis ikke, er det fortsatt mye gresskar å få tak i. Så benytt sjansen til både å lage en lekker suppe og fylle opp fryseren. 

Andre gode oppskrifter med gresskar

En varmende suppe gjør alltid godt når det er surt og kaldt ute. I vår kokebok har vi flere hundre velsmakende suppeoppskrifter.

Fristende supper for en kald dag

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Gresskarsuppe med kylling

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 kyllingfileter i terninger
600 g gresskar i biter
2 ss olje til steking
1 hakket rødløk
1 ts salt
½ ts pepper
2 fedd hakket hvitløk
1 finhakket rød chili
1 ts malt koriander
2 ss olje
1 l kyllingbuljong (utblandet)
saften av ½ sitron

Fremgangsmåte

Del gresskaret i to og skrap ut frøene. Skyll gresskaret og fjern skallet. Del i biter.

Varm 2 ss olje og fres løk, hvitløk og chili til løken er myk og blank. Tilsett gresskarbitene og la dem frese med et par minutter.

Hell over kyllingbuljong og koriander og kok opp. La suppen koke i 15-20 minutter, eller til gresskaret er helt mørt.

Bruk stavmikser eller hurtigmikser og mos suppa til den er helt glatt. Tilsett mer vann/kraft om nødvendig. Smak til suppa med salt, pepper og sitronsaft.

Stek kyllingbitene i litt olje over middels varm panne til de er gjennomstekt. Krydre med salt og pepper.

La kyllingbitene renne av seg på litt tørkepapir. Hell suppa i dype tallerkener og legg kyllingbiter i midten.

Ha gjerne litt spirer eller finsnittet purre over for en litt friskere smak og server godt brød til.

Rykende varme supper

Oppskrifter med gresskar

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Foto: Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Til toppen