Dagens rett

Grillet biff med bulgursalat

Lukten av en saftig biff på grillen får tennene til å løpe i vann, og servert med en frisk sommersalat er dette en perfekt søndagsmiddag.

Fyr opp grillen og lag noen skikkelig gode biffet til familien denne helgen. Dersom du ikke finner bulgur i butikken kan du også bytte ut dette med couscous som er enklere å få tak i.
 
 
Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Grillet biff med bulgursalat

Antall porsjoner

4

Ingredienser

600 g ytrefilet av storfe
2 ss olje
½ ts salt
½ ts pepper

Bulgursalat:
1 ½ dl bulgur
2 dl vann
½ ts salt
½ slangeagurk
1 rødløk
2 tomater
2 vårløk

Kald tomat- og aprikossaus:
1 løk
2 fedd hvitløk
4 ss soyasaus
2 ss olje
1 boks hermetiske tomater
1 rød chili
6 tørkete aprikoser
1 ts sitronpepper

Fremgangsmåte

Saus:
Hakk løk og hvitløk. Ha det over i en hurtigmikser, sammen resten av ingrediensene.
 
Kjøres til en jevn saus i hurtigmikser. Hell over i en gryte, kok opp og avkjøl før servering.

Bulgursalat:
Kok opp vannet. Hell vannet over bulguren og la det svelle i ca. 30 minutter.
 
Finhakk rødløk, tomat og agurk og skjær vårløken i ringer. Bland grønnsakene godt sammen med bulguren.
 
Biffene:
Strø salt og pepper på biffene.
 
Grill dem på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu skivene og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
 
Server biffene med bulgur og den kalde sausen.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen