Dagens rett

Grillet Ishavsrøye med chilihonning

Fisk på fredag, men ikke hvilken som helst fisk heller. Ishavsrøye må vel være luksus i øverste sjikt. Frisk marinade setter dessuten en ekstra spiss på dette lekre måltidet. Da er det like greit å finne frem en ytterst smakfull vin fra Sancerre i Loire.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet Ishavsrøye med chilihonning

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g filet av ishavsrøye med skinn
2 ss sesamolje

Marinade:
½ dl frisk presset appelsinjuice
2 ss honning
2 ts malt cumin
½ ts chilipulver
1 ts finhakket frisk rød chili

Tilbehør:
Kokt jasminris

Ingefærrelish:
1-2 finhakkede røde løk
3 ts revet frisk ingefær
3 skiver finhakket frisk ananas
2 ss limejuice

Fremgangsmåte

Bland sammen ingrediensene til marinaden og varm dem opp til alt er godt blandet. Sett til side.

Pensle ishavsrøyefiletene med sesamolje og dryss litt salt og pepper over. Stek dem raskt på varm stekepanne. Pensle dem med marinaden rett før de er ferdig stekt. Marinaden må ikke utsettes for sterk varme da brennes den.

Server fisken med en relish av rødløk og ingefær.

Ingefærrelish:
Bland sammen ingrediensene og la relishen få trekke 30 minutter før servering.

Sendt inn av

Foto: EFF

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen