Dagens rett

Grillet ishavsrøye med paprika

Ishavsrøye er en lekker råvare vi får fra våre store sjøområder. Ikke minst egner den seg ekstra godt på grillrista dersom vær og forhold tillater dette. Atter en gang serverer vi tysk hvitvin til.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet ishavsrøye med paprika

Antall porsjoner

1

Ingredienser

1 ishavsrøye, ca. 750 g
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts pepper
1 ss hakket dill
olje
½ rød paprika
½ gul paprika
½ grønn paprika
½ fennikel
olivenolje

Fremgangsmåte

Splitt opp fisken helt ned til sporen og ta ut ryggbenet uten å skjære ut filetene.

Legg fisken flatt ut med skinnsiden ned og dryss på en blanding av salt, sukker, pepper og dill. Legg på et lett press og la fisken stå i kjøleskap i ett døgn. Skrap av krydderblandingen, pensle fisken med olje og legg den i en dobbel grillrist. Skjær paprikaene i brede strimler.

Skjær fennikelen i tykke skiver langsetter. Pensle grønnsakene med olje og legg dem i risten sammen med ishavsrøya. Stek det hele på grill til fisk og grønsaker gjennomstekt, ca. 4 minutter på hver side. Snu ofte.

Server rømme eller kesam med hakkede urter i til fisk og grønnsaker.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen