Dagens rett

Grillet kamskjell med ingefærsmør og ruccula

Kamskjell... bare ordet får tennene til å løpe i vann. Et uvanlig flott skalldyr som egner seg til mange retter eller til å serveres helt for seg selv. Ingefær og soya er klassiske smaksettere til kamskjell. To vinforslag følger med til dagens rett.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet kamskjell med ingefærsmør og ruccula

Antall porsjoner

4 som forrett

Ingredienser

4 stk  kamskjell ferske
Litt olje til steking

Soya-ingefærsmør:
150 g usaltet smør
1 ts hakket fersk ingefær
2 ss tamarin soya

Fremgangsmåte

Åpne skjellene med en lang kniv ved å stikke dem i bakkant og opp mot den flate delen. Løs så andre delen fra den runde delen av skjellet. Fjern så lammellene rundt det hvite kjøttet og den rosa rognen. Skyll så skjellet raskt i kaldt vann og tørk det så med papir.

Soya-ingefærsmøret:
Smelt smøret på svak varme i en liten kjele. La det så roe seg ned litt i temperatur. Hell så smøret forsiktig over i en annen kjele uten at det hvite i bunnen blir med. Varmes opp igjen sammen med ingefæren, ta kjelen av varmen og tilsett soya. Rør sammen, og det er klart til servering. 

Gi kamskjellene en rask steking på begge sider.

Anrett salat og kamskjellet på en tallerken, og drypp litt soya-ingefær smør rundt  kamskjellet.
Bruk gjerne salattyper som Ruccula, Frisé og Rød Lollo eller Ekeblad.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen