Dagens rett

Grillet laks a la teppanyaki

Laks er definitivt ikke kjeldelig når du serverer den med spennende japansk saus slik som her.

Vi burde legge langt mer sjømat på grillen, for vi har jo noen av verdens beste fisk og skalldyr. Nedenfor finner du en herlig oppskrift på laks, men du kan finne en rekke andre gode retter i vår kokebok også.
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Grillet laks à la teppanyaki

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g laksefilet
2 ss olivenolje
1 stor bit vannmelon i biter
2 vårløk i tynne strimler
4 asparges i tynne strimler
½ grønn chili i tynne skiver
Avokadomos:
2 avokado
Saft av 1 lime
1 ts finhakket grønn chili
Salt
½ finhakket sjalottløk
Teppanyakisaus:
2 dl sake
2 ts sukker
2 ts revet frisk ingefær
1 dl mirin (matlagingssake, se tips)
8 ss soyasaus
Saft av 1 lime

Fremgangsmåte

Begynn med sausen, den tar litt tid.

Kok sake, ingefær, mirin og sukker til det tykner litt. Bland inn resten av ingrediensene.

Legg strimler av vårløk og asparges i iskaldt vann.

Skjær laksen i flate snitzler. Pensle laksen med olje og legg dem på glovarm grill eller grillpanne.

Grill laksesnitzlene kun på den ene siden til de har fått et fint mønster. Løft dem fra grillen og rett opp på tallerken.

Kjør avokadoen i en foodprosessor sammen med lime og chili. Smak til med salt og finhakket sjalottløk.

Legg vannmelon, vårløk, asparges og chili over laksesnitzelen. Legg på en skje avokadomos og fordel over litt av sausen.

Server gjerne kokt ris, stekte nudler, eller andre grønnsaker ved siden av.

Tips: Du kan godt bruke en ferdig teppanyakisaus i stedet for å lage den fra bunnen av. Mirin finner du i velassorterte butikker, eller i asiatiske supermarkeder.

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen