Dagens rett

Grillet laksefilet med pasta og fennikel

Hold grillen varm. I dag trakterer vi laks, og pasta følger med. Dersom du har verken tid eller anledning til å la fisken ligge i marinade får du heller dyppe den såvidt mens du venter på at grillen skal bli varm. En hvitvin fra Bordeaux er hva vårt vinvalg faller på i dag.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet laksefilet med pasta og fennikel

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 stykker laksefilet á ca. 200 g
2 fennikel med grønne topper
1 dl olivenolje
3 ss sitronsaft
½ ts salt
½ ts nykvernet pepper
1 sitron

Fremgangsmåte

Ta av de grønne toppene på fennikelen og hakk dem. Bland dem med olje, sitron, salt og pepper til en marinade. Legg fisken i marinaden og sett fatet/ formen i kjøleskap minst 1 time. Snu fisken et par ganger underveis.

Skjær fennikelen i båter, pensle godt med olivenolje og legg dem på oljet grillrist på varm grill. Ta fisken ut av marinaden og legg den på grillen med skinnsiden ned. La fisken bli nesten gjennomstekt før du snur den. Noen foretrekker å grille fisken bare på den ene siden.

Server fisken med fennikel og nykokt pasta. Ha gjerne reser av marinaden over pastaen. Husk sitronbåtene og godt brød ved siden av.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen