Dagens rett

I dag er det makrell som skal på grillen

Ingen fisk er så forbundet med sommer som makrell, og denne oppskriften bør du virkelig prøve.

Dette er en oppskrift som formelig roper av sommer, og grillet makrell er noe langt flere bør prøve. En frisk salat passer også godt ved siden av.

Se alle våre andre lekre oppskrifter med makrell

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Grillet lettgravet makrell med krydderkokt rabarbra

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

700-800 g makrellfilet
1 ss salt
1 ss sukker
1 ts pepper
1 ss hakket dill

Krydderkokt rabarbra:
300 g rabarbra
2 dl vann
1 dl sukker
1 kanelstang
1 stjerneanis
½ vaniljestang
1 cm frisk ingefær, i skiver
4 hele pepperkorn

Til servering:
4 store skiver landbrød
litt olivenolje
4 ss snøfrisk
salat

Fremgangsmåte

Bland salt, sukker, pepper og dill og fordel det på makrellfiletene. La dem trekke i minst 30 minutter i romtemperatur, eller gjerne over natten i kjøleskap.

Skrap krydderet av og grill makrellfiletene ca. 1 minutt på hver side.

Krydderkokt rabarbra:
Rens og skjær rabarbra i ca. 5 cm lange stykker og legg i et norgesglass eller liknende. Kok opp vann med sukker og krydder og la trekke et par minutter.

Hell den varme laken over rabarbraen og la rabarbraen avkjøle seg i laken. Den holder seg i kjøleskap i 3—4 dager.

Servering:
Ha litt olivenolje på brødskivene og grill dem sprø på grillen.

Smør snøfrisk på brødskivene, legg på salat og nystekt makrell. Topp med rabarbraen.

Server gjerne en god salat ved siden av.

Oppskrifter med makrell

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen