Dagens rett

Grillet Norsk Kveite på italiensk vis

Vi trår til med et lekkert fiskemåltid selv om det er en ganske alminnelig hverdag. Og lekkert er det, for bedre matfisk enn kveite skal du vel lete lenge etter. I dag skal den grilles, men smaksbildet gir oss likevel assosiasjoner som maner til bruk av en syrefrisk og elegant østerriker.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grillet Norsk Kveite på italiensk vis

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1,2 kg Norsk Kveite delt i 4 koteletter a 300 g
½ liter saltlake, av ½ l vann og 40 g salt
pepper
olivenolje
friske urter

Potet- og olivensalat:
600 g små poteter- mandel/nypotet
¼ dl olivenolje
100 g bacon i biter
1 finhakket hvitløkbåt
2 ss kapers
2 sjalottløk i strimler
2 ss sitronsaft
2 ss finhakket frisk estragon
4 ss sorte oliven uten sten
salt

Ruccula- og tomatsalat:
20 blader ruccula salat
4 plommetomater i båter
½ dl olivenolje
1 ts rødvinseddik
salt/pepper

Pesto:
100 g basilikumblader
100 g pinjekjerner
50 g revet parmesan
2 hvitløkbåter
2 dl olivenolje
pepper

Grillet aubergine:
2 auberginer
2 dl olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Legg kveitekotelettene i saltlake i 10 minutter, tørk på kjøkkenpapir. Gni stykkene inn med olje, salt, pepper og hakkede urter (gjerne hvitløk). Grill kveita i 3 til 5 minutter på begge sider. Grillen må ikke ha for sterk varme for da kan fisken bli for hardt stekt før den er ferdig. Ha gjerne på litt olje og urter under grillingen.

Potet- og olivensalat:
Sett stekeovnen på 200 grader. Vask og tørk potetene godt. Ha dem i en ildfast form sammen med olivenoljen. Bak dem i ovn i ca 20 minutter, vend dem underveis i stekingen. Du kan også bruke kokte poteter fra dagen før og varme dem på grillen. Tilsett så bacon. Bak potetene videre i 10-15 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøl dem noe og tilsett resten av ingrediensene. Server straks.

Ruccula- og tomatsalat:
Bland alt sammen i en bolle og smak til med salt og pepper. Når du har salt på en salat må den serveres med en gang, saltet trekker ut vannet av salaten og gjør den slapp.

Pesto:
Ha alle ingrediensene, unntatt olivenolje, i en morter eller food processor og mos til en grøt. Spe med olivenolje og smak til med pepper.

Grillet aubergine:
Skjær auberginen i skiver og pensle skivene med olivenolje, salt og pepper. Grill dem til de er møre.

Tips!
Når man skal grille hele fiskestykker må ikke fisken være for tykk. 3-5 kilos kveite er en ideell størrelse.

Sendt inn av

Foto: Jim Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen