Grillspyd med torsk og cæsarsalat

Vi kan vel alle enes om at grillmat er utrolig godt, men ikke alltd så sunt. I dag legger vi torsk på grillen og får det beste av to verdener.

Denne dressingen kan brukes til flere ulike salater. Prøv den for eksempel til tunfisksalat neste gang.

Sjømat på grillen

Geir Skeie er mannen bak dagens grillmiddag. Skeie er ingen hvem som helst, i 2009 gikk han til topps i Bocuse d'Or, det nærmeste vi kommer et verdensmesterskap i kokkekunst.

Her kan du registrere deg for mottak av dagens rett på e-post - det er selvfølgelig gratis.

Chana masala

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ss smør eller nøytral olje
1 liten løk, finhakket
1 fedd hvitløk
½ ss malt koriander
1 ts malt spisskumen
½ ts malt gurkemeie
1 ts finhakket fersk ingefær
1-2 grønne chili (etter smak) finhakket
2 tomater, flådd og hakket
1 boks kikerter, skylt og avrent.
½ ts garam masala (krydderblanding, selges i velassorterte butikker)
Salt
Sitronsaft
Frisk koriander

Fremgangsmåte

Bruker du hele krydder, bruker du noe mindre enn av de malte, de utvider seg når de males.

Rist frøene i en tørr stekepanne på medium varme til det begynner å lukte ordentlig.

Avkjøl før krydderne males i krydderkvern eller morter.

Ha fettet i pannen og fres løken på medium varme til den er myk og gyllen, ca 6 - 7 minutter.

Ha i hvitløken og fres ytterligere ett minutt.

Tilsett malt koriander, gurkemeie og spisskumen.

Rør inn de hakkede tomatene, chili og ingefær. La det koke i noen minutter.

Tilsett kikertene og vann til en konsistens du liker. La det trekke under lokk på lav varme i ca 5 minutter.

Smak til med garam masala, salt og sitronsaft og i la det trekke i ytterligere 5 minutter.

Dryss over finhakkete, friske korianderblader.

Serveres med ris, helst basmatiris.

Tips!
Hele krydder som du maler selv smaker alltid best. Det er også mye å spare på å kjøpe hele krydder ettersom de har en helt annen holdbarhet enn malte krydder.

Sendt inn av

Foto: iStock photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Flere gode middagstips

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Finn dine nye favorittoppskrifter i Apéritifs rikholdige kokebok

Forsiden akkurat nå

Til toppen