Dagens rett

Grønnsaker i safranbuljong med røkt laks og flyndre

Varierte og fargerike grønnsaker gir et godt smaksbidrag til både flyndren og røkelaksen som står som hovedingrediens. Hvitvin må til, og valget falt på en riesling fra Alsace.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grønnsaker i safranbuljong med røkt laks og flyndre

Antall porsjoner

4

Ingredienser

2 banansjalottløk i skiver
½ g safran
1 fennikel i grove båter
2 gulrøtter i skiver
1 løk i grove båter
1 liten sellerirot, skrelt og kuttet i biter
2 ss smør
 
 
6 mellomstore poteter i båter
1 dl hvitvin
1 l fiskekraft
 
8 flyndrefiléter
4 skiver røkt laks
 
Bladpersille

Fremgangsmåte

Vask og kutt alle grønnsakene, stek dem så lett i en kjele uten at de blir brune. Tilsett potetene og kraften. Kok det helt til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper.

Rull inn en skive røkt laks i hver flyndrefilet sammen med litt salt og pepper. Legg dem ovenpå grønnsakene og la dem trekke til de er ferdig ca. 5 min. Ha så i rikelig med hakket bladpersille.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen