Dagens rett

Grønnsaksform fra Provence

En allsidig rett er hva man i høyeste grad kan kalle dagens middagsforslag. Varm eller kald - som forrett, hovedrett eller tilbehør. Valget er ditt. Du får også med to vinforslag av rød og hvit karakter som vi håper at fint skal matche tomatene i denne oppskriften.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Sommertian fra Provence

Ingredienser

6 løk i tynne skiver
2 paprika i tynne strimler
4 ss olivenolje
3 fedd hvitløk presset
2 auberginer i tykke skiver
2 squash i tykke skiver
7-8 tomater i tykke skiver
200 g ost i tynne skiver, gjerne mozzarela
1 ss provencekrydder
salt og pepper
30 g parmesan

Fremgangsmåte

Stek løken i olje til den er blank. Legg den i bunnen av en ildfast form. Gjør det samme med paparikaen, bland den med løken og fordel hvitløken over. Pensle auberginskivene med olivenolje og stek dem i ovnen ved 210 grader i 5 min. Senk varmen til 160 grader. Legg skiver av aubergine, squash, tomater og ost taksteinslagt, litt på høykant i formen. Dryss på krydder og stek videre i ovnen ca. 1 time. Dryss parmesanost på og la den steke med de siste 10 min.

Server retten varm, lun eller kald som hovedrett eller til kjøtt eller fisk.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok .

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen