Dagens rett

Grønnsaksuppe med fine kyllingboller

Snart er det påske og med den høytid for den type mat vi med stor letthet kan tilberede når kokemulighetene reduseres. Vin hører selvsagt med, i dag blir det en frisk riesling fra New Zealand.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Grønnsaksuppe med fine kyllingboller

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g kyllingkjøttdeig
1 stk. egg
1 båt hvitløk
2 ss finhakket kruspersille
1 ss frisk basilikum eller 1 ts tørket (kan sløyfes)
1 ts salt
1 kryddermål pepper
2 l vann
4 hønsebuljongterninger
4 gulrøtter
½ purre
½ sellerirot
¼ kålrot
4 poteter

Fremgangsmåte

Rør inn egget i kyllingkjøttdeigen og tilsett hakket hvitløk, persille og krydder.
 
Kok opp vann og buljong og tilsett de oppdelte suppegrønnsaker. Kok grønnsakene knapt møre. Trekk kjelen tilside.
 
Form kyllingfarsen til små boller og slipp dem opp i suppen etter hvert. Sett kjelen tilbake på platen og la kyllingbollene trekke 5-10 minutter til de er gjennomkokte.
 
Dryss over litt hakket grønt før servering. Server godt brød til.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen