Drink med østers
Gjør martinien ekstra sexy med østers

Gjør martinien ekstra sexy med østers

Sjelden har vel en ukens drink vært mer sensuell enn denne. Det er bare to ingredienser som skal til, så er du i mål.
Redaksjonen
09 September 2016 - 14:00

Er du hekta på østers, ja da kan du spise det hver dag. Har du ikke prøvd denne delikatessen ennå, da er kanskje ikke denne drinken det du skal starte med.

Men hvis du har tenkt å imponere i forbindelse med en date, er det denne supersexy drinken kanskje likevel ikke så dum.

Det finnes knapt noe mer sensuell mat enn østers , og en av historiens store forførere, Giacomo Casanova, sies å ha startet dagen med 50 østers hver morgen.

Flere vodkadrinker finner du her

Østers har en utrolig delikat smak av friskt hav, mineraler, og en nydelig sødmefylt ettersmak når du tygger den.

Skal du lage en cocktail med østers er det viktig å bruke få og klare smaker som ikke skjuler noe av den delikate østerssmaken, men heller fremmer den.

Andrés Leon fra Operakjällaren i Stockholm har her brukt en vodka av god kvalitet som nærmest er perfekt til østersen.

Visste du at New York er et virkelig østersparadis?

Se flere lekre cocktails her

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

Oyster Martini

Oyster Martini
Ingredienser
5 cl Smirnoff Black Label (premium vodka)
1 østers
Is

Fremgangsmåte

Åpne østersen og løsne kjøttet fra skallet, pass på at østerssaften ikke renner ut.

Ha godt med is i et røreglass, ha i vodkaen og saften fra østersen. Rør godt rundt og sil over i et stort, godt avkjølt cocktailglass.

Dersom østersskallet er rent kan du legge østersen i skallet og ha alt oppi cocktailglasset, hvis ikke bruker du kun østerskjøttet.

Smaken til denne premiumvodkaen harmonerer perfekt med den salte egensmaken til østersen.

Inspirasjonen til denne drinken hentet Andrés Leon fra den franske riviera der sjømat er en del av livsstilen.

Sendt inn av Andrés Leon, barsjef på Operakällarens cocktailbar Verandan, Stockholm

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her