Hærverk mot Bordeaux-slott

Ukjente gjerningsmenn ødela nye Merlot-vinstokker ved Château Labat i Haut-Médoc.

Synet av de ødelagte vinstokkene møtte Francois Nony, eier av Château Labat i Haut-Médoc, da han var ute for å se til en nydyrket vinmark, skriver vinavisen.dk.

I nattens mulm og mørke hadde ukjente gjerningsmenn skåret over 2000 av vinstokkene like over røttene.

Ifølge politiet har gjerningsmennene trolig vært ute etter å skade familien Nony. Vinmarken ligger nemlig ikke ut mot en vei, men bak vinslottets porter.

Ifølge Francois Nony eksisterer det et lite håp om at en tredjedel av de ødelagte plantene en da igjen kan bære druer. Han regner uansett med et stort økonomisk tap som følge av ugjerningen.

Tidligere har familien Cathiard på Château Smith-Haut-Lafitte i Pessac Leognan vært utsatt for liknende hærverk. For seks år siden fikk de 800 vinplanter ødelagt på vingården Château Cantelys, skriver nettstedet.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Lær alt om asparges

Om du går for å dyrke aspargesen selv eller henter den i butikken, finner du både fremgangsmåten og ikke minst nyttig kunnskap om denne vårlige delikatessen her. Les hele saken

Til toppen