Hansa større enn Ringnes

Etter en formidabel økning i omsetningen, selger nå Hansa mer øl i butikk enn hva Ringnes gjør.
Redaksjonen
07 Desember 2006 - 14:45

Det er første gang i historien at Hansa går forbi Ringnes i salg av øl gjennom dagligvarebutikker, men de må begge se seg forbigått av danske Tuborg som siste måned stod for 20,9 prosent av alt ølsalg, melder Hansa Borg denne uken.

I undersøkelsen som er foretatt av AC Nielsen viser det seg at det hittil i år er det omsatt 158 millioner liter øl gjennom norske butikker, som tilsvarer en verdi på 6,06 milliarder kroner. Hansa har den siste måneden hatt en andel av markedet på 15,9 prosent, og i løpet av det siste året har bryggeriet alene stått for hoveddelen av økningen innen dette segmentet med 87,7 prosent.

Hansa begrunner sin suksess med at forbrukerne foretrekker norske merker når de kjøper øl, og at de kjøper ølsorter som har en regional tilknytning. Dette har vært et fokusområde for Hansa, og de har nytt godt av å være i en utfordrerposisjon. Hansa har i tillegg blitt et nasjonalt varemerke med betydelige markedsandeler utenfor Bergen og Hordaland.

Hansa Borg bryggerier har måttet ansette nye krefter for å kunne øke produksjonen og møte etterspørselen.

Dagligvarehandelen står for mer enn ¾ av alt ølsalg i landet, hvo den siste ¼ omsetter i restaurantmarkedet. Her er Carlsberg/ Ringnes fremdeles markedsleder, mens Hansa Borg står for ca 30 prosent av Horeca-markedet.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker
Dagens rett

By på en hjemmelaget pizza med bare grønnsaker

Intet er vel bedre enn hjemmelaget pizza - også den helt uten kjøtt. Rykende fersk fra stekeovnen, har de pizzasteinplate, blir bunnen enda sprøere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her