Dagens rett

Har du prøvd italienernes svar på omelett?

Ikke, da har du noe til gode. For med artisjokk, tomat og squash får du en god og mettende omelett.

Omeletter er praktisk å ty til midt i en travel arbeidsuke. De er ferdig på noen få minutter, og kan varieres nærmest i det uendelige.

På jakt etter flere oppskrifter med egg?- Sjekk her

Her registrerer du deg for å få  dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Frittata med artisjokk, tomat og squash

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 grønn squash i små terninger
2 vårløk i strimler
2 fedd finhakket hvitløk
1 ss smør
1 ss olivenolje

8 egg
2 dl melk eller kremfløte
salt og pepper

12 cherrytomater, delt i to
1 boks eller glass hermetiske artiskokker
50 g revet hvitost
andre krydder som for eksempel karse

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 200 grader.

Varm smør og olje i en stekepanne og stek squash, vårløk og hvitløk til det er mykt.

Visp sammen egg og fløte/melk og tilsett salt og pepper.

Hell eggeblandingen over grønnsakene og fordel tomater og halve artisjokker på toppen. Dryss over ost.

Sett frittataen i ovnen og stek den i 20-25 minutter, til den har stivnet og begynner å få farge. La den hvile noen minutter før servering.

Frittataen kan serveres både varm, lun og kald, gjerne med godt brød og en frisk salat.

Tips: Frittata er den italienske versjonen av den klassiske omeletten.

Flere eggende retter finner du her

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen