Dagens rett

Har du steinsopp er middagen sikret

Det er ikke mye som skal til om du har fått tak i steinsopp. Bare prøv denne raske oppskriften med rødt og krydrete lammepølser.

Det er steinsoppår i år, ingen tvil om det. Så da gjeder det å variere bruken av denne helt gratis delikatessen. Med en steinsopp-røsti som denne blir det festmiddag selv på en tirsdag.

Se alle våre andre opskrifter med steinsopp

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Steinsopp-røsti med lammepølse og persilleskum

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 dl steinsopp, i terninger
1 ss smør
4 vårløk, i biter
600 g kokte poteter, raspet
Salt og pepper

2 dl kyllingkraft
1 dl hvitvin
2 dl persille
½ dl crème fraîche

4 lammepølser

Fremgangsmåte

Stek steinsopp i litt smør, bland med vårløk og raspet potet. Krydre med salt og pepper. Form kaker og stek i smør.

Kok opp kyllingkraft med vin. Ha i finhakket persille og crème fraîche, miks til et grønt skum med en stavmikser. Sil over i en ren kjele og smak til med salt og pepper. Mikse opp sausen ved servering slik at den skummer.

Snitt pølsene og stek dem i smør på begge sider til der gjennomvarme.

Server med cherrytomater og oliven til. Rist gjerne litt ekstra sopp og server ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen