Dagens rett

Havkylling

Havkylling høres unektelig ut som en gedigen spøk, men når kylling og sjømat kombineres, får vi et lekkert og spennende smaksbilde. Kos deg med denne retten og den tilhørende rieslingen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Havkylling

Antall porsjoner

2-4

Ingredienser

2-4 kyllingfileter
salt og sitronpepper

4-6 kamskjell

Krabbesaus:
5 båter presset hvitløk
2 finhakkede sjalottløk
1 dl tørr vermouth
1 laurbærblad
4 ss hakket timian
4 ss hakket oregano
1 flådd, hakket tomat
2½ dl fløte
2 ss østerssaus
¼ ts kajennepepper
2 ts chilisaus
¼ ts paprika
salt og pepper
225 g krabbekjøtt (spar halvparten til pynt)

Fremgangsmåte

Åpne kamskjellene med en kniv. Fjern den lille muskelen og frigjør det runde, hvite skjellkjøttet. Legg dem i iskaldt vann mens du lager sausen.

Fres løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett vin og laurbærblad og la det koke noen minutter. Ha i resten av ingrediensene og kok opp. Stek kyllingfiletene med salt og pepper i 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge.

Stek kamskjellene i litt olje ved høy temperatur 1/2-1 minutt på hver side. Server kyllingfilet skåret i skiver, kamskjell, krabbekjøtt, lettkokt asparges og krabbesaus. Pynt med krabbeklo og grønt. Spis med kokte poteter eller ris.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen