Dagens rett

Heges laksepanne

Gryte- og panneretter med fisk passer utmerket nå som mørket faller på - ikke er de vanskelige å lage heller.

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Heges laksepanne

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 gr laksefilet
200 gr krepsehaler eller store reker
½ purre
2 små rødløk
2 fennikel
1 eple
1 ss smør
3 ts karri
1 ss tomatpure
2 dl sterk fiskebuljong eller hvitvin
3 dl matfløte
1 ts salt
½ ts pepper
½ ts paprikapulver

Fremgangsmåte

Del fiskefileten i porsjonsstykker. Kutt purre i tynne ringer og hakk rødløken. Skjær fennikel i skiver og eple i terninger.
 
Ha smør og karri i en vid kjele/panne og la det surre litt. Ha i grønnsaker og frukt og la det surre med en stund før du tar i tomatpure, buljong og matfløte.
 
La det koke opp, legg i laksestykkene og la det trekke over middels varme til fisken er knapt mør.
 
Smak til med salt, pepper og paprika. Dryss over krepsehaler eller reker rett før servering. Det bør ikke koke, for da blir skalldyrene lett seige.
 
Retten smaker godt med kokt ris eller brød til og en grønn salat. Til fest pynter du evt. med noen dampede blåskjell.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen