Dagens rett

Helgrillet fjellørret er uimotståelig

Det er knapt noe som smaker mer av sommer enn grillet fisk, og griller du den hel bevarer du alle de gode smakene.

Fyr opp grillen og grill fisken hel - her kan du bruke makrell, ishavsrøye eller fjellørret slik som her. Du kan også tilberede fisken over en provisorisk grill eller bål i fjæresteiene.

Sjømat på grillen

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.
 

Helgrillet fjellørret med spicy agurksalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 hele fjellørret, ishavsrøye eller makrell
Salt og pepper
1 stor bunt bladpersille
4-5 sitroner
Spicy agurksalat
2 agurk, i tynne skiver
1 rødløk, finskivet
2-4 ss finhakket jalapeno
1 neve mynteblader, finhakket
4 ss hvitvinseddik
1 ts salt
litt nykvernet pepper
6 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Ha godt med salt og pepper i buken på fisken. Stapp den med litt bladpersille og noen sitronskiver.

Legg noen sitronskiver bortover på underlaget. La dem overlappe hverandre litt. Legg godt med bladpersillekvister på toppen.

Legg fisken på og topp med flere persillegrener og sitronskiver.

Bruk en tjukk hyssing som har vært bløtlagt i vann og bind rundt fisken sånn at den holder sitronskivene og urtekvistene på plass.

Dette beskytter fisken og er med på å gi fiskekjøttet god smak. Brenner persillen seg litt, er det bare bra fordi det tilfører røyksmak.

Grill fisken på ganske høy, men indirekte varme med lokk i ca. 10-15 minutter på hver side.

Spicy agurksalat:
Bland finsnittet agurk, løk, jalapeno og mynte i en bolle.

Pisk sammen eddik, salt, pepper og olivenolje til en dressing og hell over agurken.

Bland godt og server til den grillede fisken.

Flere gode fiskeretter på grillen

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen