Dagens rett

Helstekt kylling med løkstuffing

Denne helgen serverer vi ekstra med kylling, og i dagens oppskrift helsteker vi godsakene. Saftig og velsmakende mat som ber om en like saftig rødvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Helstekt kylling med løkstuffing

Antall porsjoner

3

Ingredienser

1 stk. kylling (ca. 1 kg)
3 stk. løk
3 ss smør
1 ts salt
½ ts pepper

4 dl fløte
Stekesjyen fra kyllingen
2 ts maisenna

Fremgangsmåte

Legg kyllingen i en ildfast form. Rens løk og skjær dem i båter. Fyll noen av løkbåtene inne i hulrommet på kyllingen og dryss resten i formen. Bind sammen kyllinglårene med hyssing. Pensle kyllingen med smeltet smør tilsatt salt, pepper og eventuelt et urtekrydder. Sett kyllingen inn i ovnen ved 160 °C og stek den i ca. 1½ time.

Du kan kontrollere om kyllingen er ferdig ved å stikke en spiss kniv inn ved lårfestet. Hvis kjøttsaften som kommer ut er rødfarget, bør kyllingen steke litt til. La kyllingen "hvile" noen minutter før den skjæres opp.

Lag en god saus mens kyllingen får hvile. Kok opp stekesjy tilsatt hønsebuljong og fløte. Jevn sausen med maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt tyttebær.

Server med kokte poteter eller potetbåter stekt i en ildfast form den siste halve timen sammen med kyllingen.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen