Dagens rett

Slik blir det fest med svinefilet og soppsaus til middag

Festmiddager behøver ikke være kompliserte. Det er denne oppskriften et bevis på.

Svinefilet er greit å ty til når du har dårlig tid, men likevel er i festhumør. Lett å få tak i og rask å tilberede. Det er også tilbehøret. 

Andre lekre oppskrifter med svinefilet

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Helstekt svinefilet med soppsaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

800 g svin indre- eller ytrefilet
1 ts salt
½ ts nykvernet pepper
2 ss ekte meierismør
Soppsaus:
1 ss ekte meierismør
1 løk
1 fedd hvitløk
150 g sjampinjong (ønsker du kraftigere soppsmak sper du på med litt tørket og oppbløtt steinsopp)
1 beger lett crème fraîche
1 ss soyasaus
½ ts salt
¼ ts nykvernet pepper
 
3 ss grovhakkede krydderurter

Fremgangsmåte

Helstekt svinefilet:
Sett ovnen på 125 grader.

Gni fileten inn med salt og pepper. Brun den på alle sider i litt smør i en stekepanne.

Legg fileten over i en ildfast form, stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av fileten.

Sett fileten inn i ovnen og bak til kjernetemperaturen er 70 grader, da er kjøttet perfekt saftig og har en svakt rosa kjerne.

Ønsker du fileten helt gjennomstekt venter du til termometeret viser 76 grader.

La kjøttet hvile i minst 15 minutter før du skjærer det opp. Temperaturen øker et par grader mens kjøttet hviler, så det kan være lurt å ta det ut lit før det når perfekt temperatur.

Soppsaus:
Finhakk løk og hvitløk og skjær sjampinjong i skiver eller båter.

Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn crème fraîche og soyasaus og smak til med salt og pepper. La det koke et par minutter.

Er sausen for tykk sper du med litt melk eller vann.

Ved servering:
Skjær kjøttet i skiver og server med skiver av rødløk, aspargesbønner, ovnsbakte kløftpoteter og soppsaus til.

Dryss over hakkede urter.

Oppskrifter med svinefilet

Sendt inn av

Foto: Tine

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Foto: Tine.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen