Helstekt svinekam og epler i karamellsaus

Søndag serveres det selvsagt en solid middag. Svinekam er en nydelig rett å åpne påsken med. Som dessert foreslår vi epler i karamellsaus.

Helstekt svinekam

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1½ kg svinekam
3 ts fransk sennep
1 stort fedd hvitløk
salt, pepper, smør
blandede krydderurter

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Bland knust hvitløk med sennep, og smør oversiden av kammen med blandingen. Dryss med salt og pepper og rikelig med tørkede eller finklippede friske krydderurter. Legg tynne skiver av smør på kjøttet som legges på rist over langpanne. Beregn steketiden til ca 1½-2 timer. Spe den konsentrerte sjyen ifra langpannen med litt vann og evt. en buljongterning. Jevnes med mel og server som saus til kammen. Tilbehør: kokte poteter, solbærgele og grønn salat.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Epler i Karamellsaus

Antall porsjoner

4

Ingredienser

4 store syrlige epler
½ l vann
1 ss sitronsaft
1 dl sukker

Karamellsaus:
100 gr sukker
2½ dl melk
2 eggeplommer
1 ss sukker
1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Skrell eplene, del dem i to og fjern kjernehusene. Kok opp vann med sitronsaft og 1 dl sukker. La koke i sukkerlaken til de knapt er møre. Smelt og brun sukkeret i en kasserolle. Avkjøl litt, og spe med kokende melk.

Pisk eggeplommene med 1 ss sukker. Avkjøl karamellmassen noe, og rør litt av gangen inn i eggedosisen. Varm det opp til det tykner. Visp kremfløten stiv, og bland den i karamellsausen. Anrett eplene på et fat, og hell sausen over. Dekorer med hakkede mandler.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.

Forsiden akkurat nå

Til toppen