Helt spesielt gode kanelsnurrer

Det som gjør disse kanelsnurrene ekstra gode er en «hemmelig» ingrediens. Les oppskriften, så finner du løsningen.

Hemmeligheten ligger i fyllet. Det er kanskje utradisjonelt, men ved å lage et fyll med marsipan får du inn den fantastiske smaken av mandler, og bakverket får en fyldigere smak!

Ikke for varm væske

Men det er flere hemmeligheter bak en god gjærbakst? Hva skal til for å få den perfekte konsistensen på deigen slik at den hever godt og blir luftig?

Den viktigste faktoren til suksess er å ikke la væsken bli for varm. 25-30 grader er helt perfekt, elte deigen godt og ta deg god tid til for- og etterheving. Med gjærbakst blir hastverk lastverk!

TIPS:  Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket ovnsdøren. Se flere kokketips

Ukens kake leveres hver torsdag av bakeglade Anne Brith Davidsen. Hun står bak kakebloggen villaperlesukker.no og deltar i programmet Hele Norge baker på TV3.

Les mer om Anne-Brith her

Kanelsnurrer

Antall porsjoner

16 stk.

Ingredienser

Søt deig:
500 gram hvetemel
50 gram gjær
80 gram sukker
125 gram romtemperert smør i terninger
1 t kardemomme
1 egg
3 dl melk
Fyll:
150 g smør
150 g marsipan
150 g sukker
1 ss kanel

Fremgangsmåte

Søt deig:
Sikt alt det tørre i en bolle.

Varm melken til 25-30 grader og løs opp gjær i denne.

Ha i egget og hell det våte i det tørre.

Elt deigen i 10-15 minutter. Når det gjenstår 5 minutter, har du i smøret og lar dette eltes inn.

Forhev deigen i 30-45 minutter.

Kjevle ut deigen til et rektangel på ca 50x40 cm.

Smør på fyllet på halvparten av leiven og brett den andre delen over.

Skjær tynne strimler på ca 2 cm, tvinn disse godt og knyt dem i en knute.

Legg knutene på et bakebrett og etterhev i 45 minutter.

Pensle knutene med eggehvite og strø på perlesukker.

Stek bollene ved 220 grader i 10-12 min (over- og undervarme).

Fyll:
Smelt smøret i en kjele, og ha det deretter sammen med alle ingrediensene i en matprosessor.

Lag en fin masse av dette som du enkelt smører på deigen.

TIPS:
Sett alltid ovnen litt varmere enn det står i oppskriften. Når du åpner døren, mister du ofte litt av varmen. Ved å forhøye varmen på ovnen før du setter inn bakverket vil du unngå varmetap. Husk å sette ned temperaturen på ovnen til rett temperatur ifølge oppskriften så fort du har lukket døra.

Oppskriften er levert av www.villaperlesukker.no

Sendt inn av

Foto: Norges sjømatråd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen