Henrik blir Tour de France-kokk

Henrik Orre skal lage "sykkelretter" under verdens største sykkelritt.

Henrik Orre skal kokkelere langs løypa som en del av TV 2s dekning av Tour de France.

31-åringen fra Tønsberg sier tb.no at det kommer til å bli mye fransk i grytene.

– Pluss det vi kaller typisk sykkelmat, siden vi er i sykkellandet Frankrike. Jeg har jo erfaring med å lage mat for syklister, sier Orre som var en del av støtteapparatet for fjorårets norske vm-laget i sykling. Det var da han kom i kontakt med TV 2.

Orre har også erfaring fra en fransk restaurant i Vonnas, og sier til tb.no at han fram til å komme tilbake til dette området.

– Starten på den 10. etappen (10. juli) har start i Macon, som er like i nærheten av der jeg jobbet.

Forsiden akkurat nå

Denne maten har fått en Michelin-stjerne

Stjerner, duft, smak, livserfaring og fornøyde kunder. Selv om britiske Ryan Clift på Tippling Club og Chan Hon Meng, hawkerkokk med én Michelin-stjerne, jobber i to forskjellige restaurantverdener, legger begge hele sin sjel i maten og har, forskjellene til tross, mange fellestrekk. Ikke minst er de gode representanter for bredden i Singapores gastronomi. Les hele saken

Til toppen