Her er Bagatelles åpningsmeny

Svensk OL-mester serverte åtte retter.

Litt over et år etter at Eivind Hellstrøm forlot skuta i Bygdøy Allé, er reder Christen Sveaas klar med nytt mannskap på Bagatelle, skriver Hegnar.no.

Sist tirsdag var det klart for åpning av restauranten, som var Norges eneste med to stjerner i Michelin-guiden.

I den foregående uke ble en del av den nye restaurantens oppskrifter stjålet sammen med sølvtøyet. Åpningskvelden gikk likevel av stabelen omtrent som planlagt, og Daniel Høglander (31), som deltok på det svenske landslaget som vant gull i kokke-OL i 2004, vartet tirsdag opp med følgende meny:

• Frossen rømme i langkokt sølvløk med kaviar og sukret oliven
• Norsk sjøkreps bakt under varmt salt med østersemulsjon
• Håndplukkede norske kamskjell, rå og stekt med revet rogn og Alba-trøffel
• Vinterkålvariasjon med smør fra Adem gardsysteri og stekt foie gras
• Vaktelegg med blodstekt brioche og vintereple
• Vill piggvar bakt under Perigord-trøffel med sauce Mousseline og sprø butterdei
• Bloddue "complet", sauce Ofal og hasselnøtt-niak
• Åkerbær Bavariose med eplecreme, åkerbær og timiansorbet

Forsiden akkurat nå

Til toppen